Een ervaring om nooit te vergeten - Reisverslag uit Plettenberg Bay, Zuid-Afrika van Janet Hogt - WaarBenJij.nu Een ervaring om nooit te vergeten - Reisverslag uit Plettenberg Bay, Zuid-Afrika van Janet Hogt - WaarBenJij.nu

Een ervaring om nooit te vergeten

Door: Janet

Blijf op de hoogte en volg Janet

21 December 2010 | Zuid-Afrika, Plettenberg Bay

Ik zit voor de tweede en laatste nacht in Pletteberg Bay. Een stad wat niet echt iets voor mij is je kunt het hier vergelijken met Scheveningen of Zandvoort. Ik ben dan ook echt naar Plet gekomen om iets te gaan doen waarvan ik altijd zei nooit van mijn leven!! Op een half uur rijden van Plet is volgens de boeken de hoogste brug ter wereld de Bloukrans en daar kun je bungeejumpen. En ja, vandaag wwas het de grote dag ik heb dat gedaan. Het eerste stukje heb ik volgens mij niet bewust meegemaakt want het was echt dood eng. Gelukkig kreeg je een behoorlijk groot harnas aan daarna een soort van kussens om je onderbenen en daar om heen kabels. Alles met loei harde techno music om de adraline nog wat extra's mee te geven. Gelukkig was ik de derde die ging springen dus had ik niet al te veel tijd om zenuwachtig te worden. De weg er naar toe loop je onder de brug over een soort van gazen vloer wat beweegt en waardoor je naar benden kunt kijken. Dit heb ik op de heen weg maar niet gedaan want het is me een hoogte 216 m!! Ik ben dan ook in hetg begin gesprongen met de ogen dicht en vroeg me af waarom ik dit mijzelf aan deed. Totdat je via het elastiek weer omhoog veert toen was het toch wel voor mij duidelijk dat ik aan een touwn hing en was het niet meer eng. Het geeft een gevoel alsof je vliegt alleen zie je dan de wereld op de kop. Geweldig om te doen en toen ik boven was was dan ook mijn eerste reactie ik wil nog wel een keer. Dat was niet mogelijk want de gehele dag was al volgeboekt. s'Middags naar het strand gelopen, nou er ws bijna geen plekje te vinden wat druk. Ik heb nog nooit op zo'n overvol strand gelegen. Dus morgenvroeg maar weer snel verkassen naar een dorpje waar het wat rusiger is en waar ik hopenlijk aan het strand kan slapen. en natuurlijk toch weer iets richting kaapstad want de dagen gaan nu wel heel erg snel richting 4 januari. Ik wil er nog niet aan denken om straks weer met een muts op en handschoenen aan rond te moeten lopen. Eerst maar eens zien of de KLM mij echt wel naar Amsterdam kamn vliegen. Nou allemaal de groeten en tot een volgend verslag

• 21 December 2010 - 20:04

Janneke:

AAAAAAAAAAAAAAhhhhhh!!!!!!!!! Engerd! BUNGYJUMPEN! LEFTED!! IK WIL OOK!! ........denk ik.........
    Jeetje wat is de tijd snel voorbij gegaan, zo ga je weg, en zo kom je alweer terug. Ik zal je belevenissen wel missen. En leuk om je straks weer te zien! Het is hier GEWELDIG, lekker veel sneeuw, vrieskou, gladheid,blegh! Janet, TOT GAUW, goeie reis terug naar het koude kikkerlandje. Dikke kus, Janneke.

• 21 December 2010 - 20:14

Janneke:

Uhm, ik was ff in de bonen, je hebt nog heel even, het is nog geen 4 januari. hahahaha ik word ook een dagje ouder........................tot je volgende verslag.
    Brinkie.

• 21 December 2010 - 21:08

The Danish Viking:

Hoi Janet.
    Congratulations on the first bungee jump in your life, well you were not afraid. It was a big step, but you should not have closed your eyes. Now you have to do it again. I wish you a Merry Christmas with some good food and drinks.
    xxx Anders ;-)
    PS. Thanks a lot for your fine post card.

• 22 December 2010 - 15:32

Annie:

gefeliciteerd met je overwinning dat doe ik nooit van mijn leven zei je altijd,dus je ziet maar weer. Als je de kans krijgt bel me even voor een vraag. o....la la la nog maar 7 dagen en je wordt een jaartje ouder niet leuk he? groetjes ma.

• 24 December 2010 - 14:19

Annie:

Janet heel fijne kerstdagen gewenst van uit een koud en wit steeds meer sneeuw Eefde groetjes Bennie en ma.

• 31 December 2010 - 10:25

Jacolien: