Feesten in de Negev woestijn
Door: Janet
Blijf op de hoogte en volg Janet
26 April 2011 | Israel, Jeruzalem
Hee wat goed om te lezen dat ook jullie fantastisch weer hebben in Nederand. De dagen vliegen voorbij en ik ben alweer op de helf van mijn verblijf hier. De afstanden stellen hier echt niets voor. We zijn met onze kleine splinter nieuwe Fiat huur auto al behoorlijk in de rondte geweest. Een bezoek aan Haifa gebracht en daar bij Oriee een van de vrienden van de jongens hier in Tel Aviv op bezoek geweest. Het uitzicht vanuit haar flat was echt adembenemend mooi. Haifa is zoveel anders dan Tel Aviv veel relaxer en wat te vergelijken met steden in Frankrijk. De dag erop zijn we op 06.00 uur vertrokken naar Shitim in de Negev woestijn een kleine 80 km boven Eilat en tegen de grens van Jordanie.We hadden supergeluk op het moment we arriveerden gingen er net 2 meiden weg en hebben we de polsbandes van hun voor 100 Shekel (ong. 20,00 euro) overgenomen super mazzeltje. Ik ben onder de indruk van de super goede muziek die hier gemaakt wordt, zelfs de house muziek is stukken beter dan in Nederland. Ik ga dus nog wel op jacht om de nodige CD's te kopen. Het festival was lekker klein schalig zo'n 400 bezoekers en super relaxed, dit komt misschien ook wel dat er hier niet zoveel alcohol wordt gedronken. Er was dag en nacht house en trance muziek en overdag kun je overal meedoen aan yoga wat ik natuurlijk gedaan heb. De camping was vol, maar de woestijn is wel zo groot dat er ruimte genoeg is. Een haring krijg je echt niet in de grond dus met stenen is het een goede optie. Ik heb echt in een deuk gelegen het luchtbed was nog groter dan de tent dus kun je nagaan wat een voorstelling dit weer was. Na 3 dagen feesten en erg weinig slapen zijn we naar Masada geweest de berg waar de Romeinen de Joden hebben uitgehongerd en zelfmoord pleegden. De ruines waren groter dan ik dacht en het uitzicht over de Dode zee is enorm. Daarna natuurlijk liggen dobberen in de Dode Zee. De aparte Israeli kruipen allemaal op een kluitje bij elkaar om te gaan zwemmen wat dat betreft zijn het net mieren een enorme zee en maar enkele plaatsen waar ze allemaal net willen en moeten zijn. De terug weg naar Tel Aviv was alweer file dat is hier ongeveer standaard de afstanden zijn klein maar voor je er bent is een ander verhaal. Avi is een van de kamergenoten hier is voor de 5e maal zijn scooter gestolen en ook Mickel in nu in huis. Als je die gasten tekeer hoort gaan in het Hebreeuws is het net een grote ruzie. Of er wordt TV gekeken met heel veel de zelfde shit als in Nederland. Ook hier is het al aftellen voor de grote bruiloft in Londen dus wat dat betreft is de wereld klein. Vandaag weer op de fiets naar Tel Aviv geweest en ik begin er aardig de weg te vinden de afstanden in de stad zijn klein en je fietst van stoplicht naar stoplicht dus met de auto schiet het hier niets op. Ook in Tel Aviv worden er fietspaden aangelegd en dat is wel ideaal ook al staat er dan soms weer een kraam midden op het fietspad en is men hier niet echt aan fietsers gewend, en blijft het uitkijken en zo af en toe een boze blik ontvangen. Morgen weer vroeg op om naar de omgeving van Galilea en de Golan hoogte te vertrekken. En maar eens kijken of ik ook over het water kan lopen.....
Groeten Janet
26 April 2011 - 20:00
Familie Klunegoor:
leuke camping! Volgens mij kun je beter in de auto slapen dan in zo'n klein tentje. Weer een leuk verhaal.Fijn dat je zo geniet.
groetjes en tot ziens maar weer -
27 April 2011 - 07:50
Annie:
Hoi,Janet net je mail gelezen goed hoor. En mooie foto's bedankt geniet er nog even van. Hier is nu een koude wind. groetjes moeders.