Bangkok
Door: Janet ter Hogt
Blijf op de hoogte en volg Janet
23 Augustus 2014 | Thailand, Bangkok
Aan het eindpunt stap ik uit en dan ai waar moet ik heen..... daar loopt dus nog een backpacker en ziet eruit als een Nederlandse ha ha goed gegokt ook zij weet het even niet en al heel snel sluit zich nog een Duitser aan en samen komen we er super uit. Nog een stukje met een andere monorail en daarna uitvinden om met de snel taxiboot verder te gaan. Alles loopt als de gesmeerde bliksem. En dan lopen we al zwetend richting het backpackers gebied Kosang Road waar het wemelt van de guesthouses, eettentjes, restaurants, winkeltjes vol souveniers en andere meuk en de gehele straat is een en al markt met kleding en gekke dingen. Alleen als je iets echt leuks ziet koop het want velen staan er maar een aantal uren en dan is er weer een andere verkoper met andere waar. Ingechekt bij een Indiaans guesthouse met een perfecte dornroom alles wat je maar nodig hebt is er en super goedkoop en lekker centraal. Eerst een tijdje geslapen want het vliegen en het tijdsverschil en de warmte hakken er toch behoorlijk in. De Duitser had geboekt en gaat 7 weken reizen met een heel strak schema en bezoekt maar liefst 3 landen ik werd er naar als ik zijn reisschema met tijden en data zag dat is niets voor mij. Alieda uit Friesland chekt met mij in en samen gaan we in Bangkok op pad. Kosangroad is niet meer dat was het geweest is maar de kleinere zijwegen zijn echt geweldig leuke kroegjes om te chillen met rustige muziek en heerlijke drankjes.
De volgende dag gaan we met een tuk tuk op pad en bezoeken het royal palace waar de drukte op mij af komt. Vreselijk al die Jappaners en Chinezen. Ik zie weer iets wat in NL nog niet populair is maar hier wel namelijk ja ja selvie's je mobiel aan een stang en zo worden dus nu alle foto's door hen gemaakt het is echt om gek van te worden.
Vooraf hadden we een boottrip gedaan waar ik weer eens een vette discussie krijg met onze kapitein. De afspraak was tempelbezoeken en afzetten bij het royal palace. Maar meneer had geen zin om ons bij de tempels af te zetten. Alieda was nog te moe en hield de discussie voor gezien maar afgesproken was dat we dat zouden doen en uiteindelijk kreeg ik na lang zeuren wel mijn zin. Bij onze terug komst was de vogel gevlogen en zijn we door een ander opgepikt en op de juiste plek afgezet. Het waren twee heerlijke dagen in Bangkok.
23 Augustus 2014 - 15:00
Michael Krassenberg:
Fijn dat je het naar je zin hebt en je word natuurlijk gelijk weer een poot uitgetrokken haha Hier is het koud maar zou beter worden morgen spelen met de Marshalls heb er wel zin in,ik wacht de volgende bericht maar weer af geniet ze love you xxx
26 Augustus 2014 - 19:01
Harry:
goed bezig laat je niet indehoek drukken haha grtn uit het koude natte nederland