kerst weer overleefd
Door: Janet
Blijf op de hoogte en volg Janet
26 December 2015 | India, Pololem
Inmiddels zit ik al helemaal in het relaxte leven van eten slapen zwemmen en zonnen en natuurlijk babbelen met jan en alleman. Heel langzaam gaan mensen weer naar huis of blijven nog even hangen tot na oud en nieuw om daarna de trein te pakken en naar alle delen in India uit te waaieren. Oei hatelijk dat ik deze keer geen deel neem aan het reizen, een volgende keer toch absoluut weer langer blijven. Veel Indiaase mensen hebben nu vakantie en ook in India gaan iegen mensen reizen en meestal in eigen land. Zo ook hier is het strand gevuld met eigen volk. Ook hier heeft de moderne tijd toegeslagen veel jongeren lopen in jeans en niet meer in de orginele kleding. Hele familiels zitten met hun mobiel in het restaurant. (wat een achteruitgang zoals overal in de wereld). Toch niet alleen de Nederlandrs zijn blijkbaar van die types die al het eten in de caravan stouwen en bijna niets kopen ook de Indiers kunnen er dus wat van. Er wordt veel geklaagd door verkopers en restaurant eigenaren. Ook wel hun eigen schuld de nieuwe generatie wil snel geld verdienen dus de prijzen zijn behoorlijk gestegen. Nu is het hoogseizoen en ook al staan de kamers leeg je moet niet denken dat de prijs omlaag zou kunnen. Nee gewoon hoog houden en dan maar helemaal geen inkomsten. Het is nu dan ook eindelijk druk geworden de vorige week was het zo druk niet maar nu is er geen scooter te huur alles is verhuurd. Morgen ga ik op pad met een fiets en eens kijken hoe het strand in Algonda is, dat ligt hier net om de hook. Ook Patnem is niet ontkomen aan bebouwing. 9 jaar geleden was mijn laaste bezoek aan Palolem en toen was het strand nog volkomen leeg, nu is er bijna een heel dorp ontwikkeld met zelfs hotels. Wel jammer want die mensen die in hotels zitten willen gelijk het niveau van thuis wat betekend dat heel langzaam het originele verdwijnt. Gisteren sprak ik een Engelsman die in wel een van de oudste restaurants zat die er nog is, lekker ranzig en smerig. Hij komt hier speciaal voor de kriket ook al zit hij hier bijna 6 maanden hij wil wel tv, airco en warm water hoe luxe wil je het? Wat wel opvalt met welke toerist je ook spreekt iedereen is houd het bezig hoe het met alle vluchtelingen in Europa moet. Vreemd welk land iemand ook vandaan komt de meeste mensen hebben toch wel de zelfde angst en boosheid tegen de "hoge heren in Brussel" Voor de rest is het wel erg lekker om daar nu verder even niets over te hoeven horen. Vannacht zelfs een kleine storm gehad het ging hier flink te keer. Ja en naar buiten gaan dat laat ik wel met al die kokosnoten aan de palmen je zult er maar net een op je kop krijgen dan is het waarschijnlijk wel einde verhaal. Zo morgen mijn nieuwe leesbril ophalen. Ik heb hier mijn ogen laten inmeten en een mooi montuurjte uitgezocht. Het opmeten was zelfs nog moderner dan in Zutphen alles computergestuurd. Ik heb berekend dat mij dat teveel geld scheelt dus laat ik het er maar eens op wagen een mooi nieuw verjaarscadeau voor mijzelf. Nou dat wel het wel weer even vanuit Palolem. De kerstmuziek is gelukkig weer opgeruimd en de kerstverlichting zal overal nog wel een tijdje blijven hangen. Het weer is perfect en het zwemwater lekker warm. Nou groetjes vanuit een heerlijk Palolem.