Grrrr wat een gedoe
Door: Janet
Blijf op de hoogte en volg Janet
13 Mei 2014 | Albanië, Tirana
In Tirana kon ik maandag met de fiets op pad om geld te scoren. Nou ik kan je vertellen ik heb heel wat banken bezocht en evenveel automaten. Daarna weer op de fiets terug naar mijn hostel want de portemonnee bleef leeg. Gelukkig was het internet gratis en bellen heeft mij ook niets gekost en wat blijkt.......Albanie valt niet onder Europa dus een kort telefoontje naar Amsterdam en hup mijn pinpas werd un-lockt en pinnen maar YIehaa. Met een prettige portemonnee vol Lek ben ik vertrokken naar Skordra in het Noorden. Het was hielarisch want de mannen (eigenaren) wilden mij niet laten gaan die vonden het weer een geweldige stunt van mij dat ik mijn pinpas niet kon gebruiken, en het was er dan ook bere gezellig in Tirana. Hadden die gasten voor de fun alle deuren op slot gedraaid en ja hoor grrrr had ik net mijn bus gemist door deze gein. Gelukkig gaat er elk half uur een dus geen probleem. De weg naar Skodra viel mij hartsikke mee want iedereen houd maar vol dat je een hele goede auto nodig hebt ivm de slechte wegen. Ik zat dus in die bus te wachten en wat zie ik alleen maar Duitse automerken. Volgens mij is het zelfs zo dat als alle Mercedessen een dag niet op de weg zouden mogen 80% geparkeerd staat. Ongelooflijk de meest dure exemplaren rijden hier rond en ik zie hier geen hond werken. Nu vertelde men mij in het nieuwe geasthouse al dat alles hier maffia is en dat er op bestellling vele auto's per dag hier illegaal de grens overkomen grrrr en deze club wil bij de EU volgens mij kunnen we dat maar beter met z'n allen tegen houden. Echt waar nu staat er weer een spik splinter nieuwe Hummer aan de straat. Deze ochtend moest ik om 06.00 uur met de bus mee om een pracht van een toer te maken en ja hoor straten vol Mercedes zoveel zie je er in Nederland niet eens. Vandaag dus met een mini busje vertrokken vol docenten die na 2,5 uur rijden warden afgezet bij 2 verschillende schooltjes in de middle of now where. Leuk voor hen zelfs het vervoer wordt door de overheid betaald. Na een 30 min. werd er zelf een koffie pause gehouden voordat men aan het werk gaat. In die mini bus uiteraard Mercedes moesten ook nog een aantal kinderen in die werden achterin gepakt staande tegen de deuren. Echt wel vol dus. Na een prachtige rit door de ruige Bergen een mengeling van Noorwegen en Zwitserland echt prachtig via een donkere oude tunnel kwamen wij bij de rivier voor een 3,5 uur durende tocht. Een geweldige boot onderstuk boot met daarop een oude bus gelast geweldig!! Onderweg werd hier en daar iemand opgepikt en die wonen dan geheel alleen ergens in de Bergen. Ik kon zogenaamd deze trip niet alleen maken dus kreeg ik een gids mee. Nou dat duurde niet lang of ik had al een vette discussie met hem. We kunnen nu niet meer met elkaar door een deur. Wat een pech we moeten ruim 2 uur wachten op de bus dus ben ik nu snel even een internet café ingedoken want grrr lk krijg de kriebels van die puber die alles zogenaamd beter weet en alles voor mij wil beslissen. Dus met recht grrr Voor de rest een pracht van een dag mooi weer en een super tocht over een van de mooiste rivieren van Albanie. Een aanrader voor iedereen die dit land wil bezoeken
13 Mei 2014 - 15:44
Annie - Kapperallee:
HOI JANET hadden wij al gedacht van dat pin verhaal, had je daarom gisteren gebeld, ik was net te
laat .Hoor je nog wel een keer. gr. ma. -
13 Mei 2014 - 15:54
Olaf:
Hoi Janet, als jij op vakantie bent is het ook nooit saai hè....:)) Heel veel plezier daar!