Met Iggy op pad.
Door: Janet
Blijf op de hoogte en volg Janet
19 Mei 2014 | Albanië, Velipojë
We hebben een lange reis gemaakt en in Durres wat gegeten het was er super druk op de boulevard en ik heb op een enorme hoge flat prachtige foto's gemaakt van de stad. Iggy durfde niet mee want hij liep alleen maar een in short en bloot bovenlijf rond als een lopend skelet volgens mij waren wij een behoorlijke bezienswaardigheid, en dat dus op zondag. Toen na uren moest er nog een slaapplek gezocht worden en dat was weer een hels karwei want dan kun je niets vinden. De eerste geschikte plekken waren nog gesloten. En ja dan reis je ook nog eens met een man die toch anders denken en gewoon door kachelen. Uiteindelijk zijn we in Himara terecht gekomen. Dat is op de kaart een enorm stuk vanaf Velipoja. Om zo te reizen met de auto scheelde mij behoorlijk met bussen en geld, ik moest nu wel mijn hele schema omgooien wat ik had bedacht. Want ik wil ook nog naar Appalonia en nog wat andere dingen zien en doen. En ja Iggy die maakt telkens een film opname van zijn km teller in de auto waarna hij inspreekt waar we zijn en maakt dan opnames vanuit een rijdende auto. Dat is dus zijn manier van reizen heel bijzonder. Himara is echt een leuke badplaats klein en nog niet zo super toeristisch. We hebben nu een compleet appartement in een oude communistische flat. De buren koken op de gang met een kleine gasfels en het ruikt heerlijk, en onze flat heeft alles wat je maar nodig hebt alleen heeft Iggy geen internet dus krijgen we dat weer. Ik heb toch mooi mijn eigen kamer dus deur dicht geen gedoe met die kachel en gejengel geen internet.
De omgeving van Himara is heel anders veel olijfbomen en cypersen (die lange dunne coniferen) en de omgeving heeft al veel weg van Griekenland.
Iggy zit de hele dag op zijn kamer en is druk met zijn filmpjes en zijn laptop dat lukt hem dan nog wel. Ik ben de hele ochtend op pad in de middag is het plan om naar het strand te gaan. Maar ik val weer met de neus in de boter er is geen zon meer te bekennen. Ik pak mijn rugzak in en Iggy heeft mij naar Saranda gebracht. Onderweg bijna een botsing want die Albanezen bellen en rijden en moeten met elkaar praten op de snelweg dus gewoon 2 auto's naast elkaar en langzaam rijden en dan weer snel. Of gewoon stoppen of zelfs achteruit rijden op de snelweg ik heb nu alles wel gezien wat in NL absoluut niet mag. Dit geeft een reis een echt reis gevoel. En stuk later een brand lucht in de auto en dat bleef maar stinken. Op een gegeven moment echt rook vanachter Iggy's stoel staat er echt wat in de brand. Vlammen ja ja is waarschijnlijk zijn sigaret naar binnen gevlogen toen hij hem weggooiede. Gehele Iggy in paniek was al in de weer met de brandblusser terwijl ik de branddende tas al in een goot met water had gegooid. Hij was even helemaal van het padje ha ha ha. In Saranda natuurlijk nooit mijn Geasthouse kunnen vinden. Uiteindelijk toch een andere kamer gevonden en wat voor een de meest luxe die je maar kunt bedenken met een enorm balkon met uitzicht op zee. Iggy is weer vertrokken naar Himara en wie weet zie ik hem nog weer ergens want in dit internet cafe kom ik de Israeliers weer tegen waarmee ik in Shkoder in het zelfde geasthouse zat. Zo klein kan de wereld zijn.
20 Mei 2014 - 19:38
Harry:
goed bezig ian durie kom je niet meer tegen die heeft vleugeltjes veel plezier ik blyf wel lezen -
20 Mei 2014 - 21:46
Janet Ter Hogt:
Hee die Harry ik ben heel benieuwd hoe het er bij jou huis nu uitziet. Het hekwerk is al geplaatst las ik toppie. Ik heb wel wat ideeen opgedaan maar voor de rest lopen ze een behoorlijk stuk achter. Behalve dan dat bijna alle mannen vastgegroeid zijn met hun mobiel en uiteraard in een mercedes rijden. Dat zal wel omdat ze misschien een klien *** hebben ha ha ha ik wil het niet weten. Succes met je huis ik heb zin om je te komen helpen als ik terug ben. Groeten je zus -
23 Mei 2014 - 13:44
Annie Ter Hogt:
Ha die Janet zo ik ben weer helemaal bij met het lezen van jouw verhalen met Izzy,
Wij zijn net terug uit een warm valkenburg .
Fijn te lezen dat je het naar je zin hebt, ga zo door.
Het hekwerk bij Harry staat echt mooi, als alles zo mooi wordt past het helemaal aan de goudkust.
zo, ik wacht weer op je volgende brief groetjes.